Отборът на Питсбърг се наложи над гостуващия Ню Джърси с 2:1 и остана еднолично на върха на класирането в Националната хокейни лига. Сидни Кросби се отличи с гол и асистенция за десетата поредна победа на тима, което е най-добрата серия на отбора от февруари 1999 година.

Кросби записа 16-и последователен мач с точки, като в серията има 18 гола и 15 асистенции. Звездата на шампионите от 2009 година е лидер при реализаторите в лигата с 48 точки от 24 гола и 24 асистенции, информира БТА. Крис Кюниц също завърши с гол и асистенция за Питсбърг в мача, а вратарят Марк-Андре Флюри отрази 27 шайби за рекордната в кариерата си девета поредна победа.

Брайън Ролстън изведе Ню Джърси напред в резултата през първата част при числен превес, но гостите допуснаха обрат.

Доскорошният лидер Вашингтон претърпя домакинска загуба с 4:5 от Торонто след дузпи и вече изостава на точка зад Питсбърг.

Михаил Грабовски се разписа в редовното време, а след това единствен отбеляза и при дузпите за победата на канадците.

Столичани имаха аванс от 4:1 преди последната третина след два гола на Матьо Перо и попадения на Александър Овечкин и Марк Нубъл, но допуснаха обрат.

Бент МакАртър завърши с два гола за гостите, включително и изравнителното попадение 1:24 минута преди края. Въпреки успеха, Торонто остана на последно място в Североизточната дивизия.

Лоугън Кутюр се разписа два пъти за успеха на Сан Хосе над Детройт с 5:2 като гост.

Томас Холмстрьом и Йохан Францен на два пъти извеждаха домакините напред в първата част, но шампионите от 2008 година не успяха да удържат преднината си. Анти Ниеми спаси 25 удара за Сан Хосе.

Кайл Уилсън вкара от дузпа при първия опит в кариерата си и донесе успеха на Кълъмбъс с 3:2 над гостуващия Далас.

Рик Неш изравни за домакините 46,1 секунди преди края на редовното време, а в последствие тимът прекъсна серията си от пет поредни загуби.

Стийв От и Брад Ричардс пък се разписаха за Далас, който остана на една победа от изравняване на клубния рекорд от седем последователни успеха.

Зак Богосян вкара във 2:11 минута на продължението, а Атланта се справи с гостуващия Нешвил с 3:2. Домакините преодоляха пасив от два гола, за да запишат осмата победи в последните си десет мача. Вратарят Ондрей Павелец спаси 27 шайби за Атланта.

Срещи от първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада:

Питсбърг - Ню Джърси - 2:1

Вашингтон - Торонто - 4:5 след дузпи

Атланта - Нешвил - 3:2 след продължение

Кълъмбъс - Далас - 3:2 след дузпи

Детройт - Сан Хосе - 2:5