Кори Шнайдер спаси 37 удара за първия си шътаут за сезона и 24-и в кариерата, благодарение на което Ню Джърси спечели с 2:0 срещу Ванкувър в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Дяволите запазиха първото си място в Столичната дивизия с 18 точки, а Питсбърг е с една зад тях, но и с три мача повече. Шампионите надвиха с 3:2 Едмънтън. Джими Хейс и Дрю Стафърд се разписаха за Ню Джърси, който спечели за девети път от 11-те си мача през сезона. Дяволите са с три поредни успеха и остават единственият отбор в НХЛ, който е с перфектен баланс в гостувания при 5-0-0.

Тейлър Хол помогна за тази статистика с две асистенции и вече има девет точки в последните си осем мача с Ванкувър. Шнайдер, който беше изпратен в Ню Джърси от Ванкувър за деветия избор в драфта през 2013-а, когато Канадците избраха центъра Бо Ховарт, вече е с баланс 5-1-2 срещу бившия си отбор. Той има и процент .940 в спасяванията в тези срещи. Питсбърг остана на точка от Джърси, след като Евгени Малкин се разписа при числено превъзходство в последната третина за победата с 3:2 срещу Едмънтън. Патрик Хорнквист и Конър Шийри добавиха по един гол за миналогодишните шампиони, а Мат Мъри спря 35 удара на вратата си.  Чикаго се изравни с Уинипег и Далас на второто място в Централната дивизия, след като победи с 3:0 Филаделфия.

Кори Крофърд спаси 35 удара за първия си шътаут за сезона, а Артьом Анисимов и Джонатан Тоус вкараха през 20 секунди във втората третина. Филаделфия е с 13 точки в Столичната дивизия, докато Ню Йорк Айлъндърс е с 15, Кълъмбъс е с 16, Питсбърг е със 17, а Джърси води с 18. С две точки зад Летящите е Вашингтон, докато Каролина и Ню Йорк Рейнджърс са с по десет.

Ето всички резултати:

Сан Хосе - Нешвил 4:1
Ванкувър - Ню Джърси 0:2
Анахайм - Торонто 1:3
Едмънтън - Питсбърг 2:3
Чикаго - Филаделфия 3:0

Източна конференция
дивизия Метрополитън - Ню Джърси 18 точки, Питсбърг 17, Кълъмбъс 16
Атлантическа дивизия - Тампа Бей 21, Торонто 16, Отава 15

Западна конференция
Централна дивизия - Сейнт Луис 21, Уинипег 14, Далас 14, Чикаго 14
Тихоокеанска дивизия - Лос Анджелис 19, Вегас 16, Сан Хосе 14, Ванкувър 14/БТА