Питсбърг излезе начело в дивизия Метрополитън след победа с 5:2 над Филаделфия в Националната хокейна лига. Конър Шиъри вкара два гола, а Сидни Кросби блесна с три асистенции. По веднъж за успеха на "пингвините" се разписаха Фил Кесъл, Джейми Олексяк и Евгений Малкин.

Победата е трета поредна за шампиона Питсбърг, който отново е начело в дивизията, измествайки досегашния лидер Вашингтон с една точка. Травис Конечни и Якуб Ворачек се разписаха за тима на Филаделфия, който губи четвърти пореден мач. 

Калгари прекъсна серия от четири поредни загуби след убедителен успех с 5:1 като гост на Бъфало. Калгари печели в Бъфало едва за втори път в последните 14 гостувания и за първи път в редовното време след победата с 3:1 на 15 март 1996 година.

Аризона надигра Ванкувър с 2:1 в третия мач в НХЛ тази нощ. Дерек Степан вкара 58 секунди преди края на редовното време и донесе успеха на Аризона. Клейтън Келър записа асистенция за попадението на Степан, а преди това вкара първия гол за "койотите" в първата третина. Юси Юкинен се разписа за тима на Ванкувър, който губи четвърти мач в последните пет.