Крис Конър, който в деня на мача беше извикан в отбора на Питсбърг от Американската Хокейна лига, вкара два гола за успеха на тима с 4:2 над Ню Йорк Рейнджърс. 25-годишният Конър е собственост на Пингвините, но досега игра под наем в тима на Пиория Ривърмен.

Конър откри резултата за гостите още в 2:47 минута на срещата след пас през двама на Сидни Кросби, но след него Артьом Анисимов обърна развоя на мача с две шайби в сметката на домакините. Евгений Малкин изравни при числено превъзходство в 49:46 минута на мача, а третото и решително попадения в срещата беше дело отново на Конър, който направи добавка след отбит шут на Сидни Кросби.

Накрая Паскал Дюпюи оформи крайния резултат на празна врата. В столицата на започващите след две седмици Зимни олимпийски игри- Ванкувър, местният тим се наложи с 3:2 над Бъфало и е все по-близо до гарантиране на място в плейофите. Защитникът Брад Лукович вкара третото попадение за тима си в третата третина и осигури победата.

Другите два гола бяха дело на Микаел Самуелсон и Хенрик Седин след подавания на Даниел Седин. Вратарят Тай Конклин спаси 34 шута и регистрира трети мач без допуснат гол през този сезон. Неговият отбор Сейнт Луис Блус се наложи с 2:0 като гост над Калгари. Патрик Берглунд и Дейвид Перон вкараха попаденията за победителите, които обаче кретат в долната част на класирането на Западната конференция.