Питсбърг победи Ню Джърси със 7:1 и излезе начело в Атлантическата дивизия на НХЛ. Макар и без звездата си Сидни Крозби, който лекува контузия в глезена, Питсбърг надигра безапелационно прекия си конкурент за първото място в Атлантическата дивизия Ню Джърси.

С успеха си "пингвините" са само на точка от лидера в Източната конференция Монреал. Отсъствието на Крозби компенсира Евгений Малкин, който вкара два гола и направи асистенция за победата на Питсбърг. Два гола добави и Райън Малоун. Победата е първа като домакин за Питсбърг срещу Ню Джърси през този сезон от четири срещи помежду им.

Петер Сикора добави гол и две асистенции, а Мариан Хоса се отличи с три асистенции за успеха на "пингвините". Едмънтън победи Колорадо със 7:5 и взе предимство в борбата за последното място в Западната конференция, даващо право на участие в плейофите. Това е 11-а победа в последните 14 срещи за Едмънтън. Нашвил прекъсна серия от шест поредни домакински загуби,като надделя над Чикаго с 2:1 след изпълнение на дузпи.

В Кълъмбъс, Павел Датсюк асистира за два гола на Никлас Лидстрьом и Хенрик Зетерберг и отбеляза едно попадение за победата на Детройт на домакините с 4:1. Единственото попадение за Кълъмбъс вкара Рик Неш - негов 38-и гол за сезона. Торонто увеличи шансовете си за плейофите след победа над Отава с 5:4. Успехът на Торонто е четвърти пореден за тима над "сенаторите".

Жаром Игинла записа седмия си хеттрик в НХЛ при победата на Калгари над Минесота с 5:4. Капитанът на Калгари изравни резултата за 2:2, изведе тима в резултата 50 секунди след началото на третия период, а малко по-късно оформи хеттрика си с 48-ия си гол за сезона.