Далас Старс се класира за финала в Западната конференция след успех над гостуващия Сан Хосе Шаркс с 2:1 в осмия най-дълъг мач в историята на НХЛ.

Тексасците стигнаха до успеха в срещата с решаващ гол на Брендън Мороу при числен превес в 9:03 минута на четвъртото продължение. Така Далас спечели серията с 4:2 победи и на финала на Запад ще срещне шампиона от редовния сезон Детройт Ред Уингс.

Анти Миетинен изведе домакините напред в началото на втората третина, но Райън Клау изравни 99-ата секунда на третата част. Вратарят на Далас Марти Турко спаси 61 удара за домакините, докато стражът на гостите Евгени Набоков отрази 53 шайби.

Това беше най-дългият мач в историята на Сан Хосе, а звездите пък се класираха за финала на Запад за първи път от 2000 година.

С гол на Мариан Хоса в продължението Питсбърг Пингуинс се наложи над гостуващия Ню Йорк Рейнджърс с 3:2 и спечели серията с 4:1 победи, за да се класира за финала в Източната конференция за първи път от седем години.

Хоса реализира втория си гол в срещата в 7:10 на допълнителното време след пас на Сидни Кросби. Така в спор за титлата на Изток Питсбърг ще се изправи срещу Филаделфия Флайърс.

Хоса изведе домакините напред при числен превес във втората част отново след асистенция на Кросби. Евгени Малкин удвои малко по-късно с шестото си попадение в плейофите, но само в разстояние на 82 секунди в третата част Лари Коприкоски и Найджъл Доус успяха да изравнят за Рейнджърс. Вратарят на гостите Хенрик Лундквист отрази 37 шайби, но и това не беше достатъчно.