Пистите и съоръженията в Спортен център Чепеларе са напълно готови за предстоящите почивни дни. В момента на разположение на туристите са 9 писти, които са в отлично състояние за каране на ски и сноуборд и се обработват ежедневно.

Дебелината на снежната покривка на писта Мечи чал – 1 е над един метър. В центъра функционира последно поколение система за изкуствен сняг. През почивните дни тя ще работи всяка нощ, за да поддържа снежната покривка на пистите в центъра.

Центърът очаква голям поток от туристи през дните около Националния празник 3 март. Заради струпването на 4 неработни дни около празника, редовната седмична профилактика на лифта през следващата седмица се измества за 4 март. На този ден съоръжението ще работи до 12:30 ч.

Гостите на центъра ползват модерен 4-седалков лифт, с който разстоянието от 2700 м. между гр. Чепеларе и връх Мечи чал се изминава само за 9 минути.

Любителите на зимните спортове могат да ползват двудневна карта за лифта за събота и неделя на цена от 57 лв. Картата за деца за двата почивни дни на седмицата ще струва 29 лв.

Гостите на обновения спортен център, които искат да закупят карта само за единия ден от уикенда, заплащат по 30 лева. Цената за карта само за събота или само за неделя за деца до 14 години струва 18 лв.

Желаещите да карат ски за половин ден през уикенда заплащат 15 лева, а децата - 9 лева. Двупосочния билет е 9 лв. за възрастни и 5 лв. за деца, а еднопосочният се предлага съответно за 7 и 4 лева.