Алекси Пинтюро е новият световен шампион в комбинацията. В Оре французинът даде най-добро общо време от спускането и слалома - 1:47,71 минути и така стигна до един от големите успехи в своята кариера. За него това е първо индивидуално злато от Световен шампионат след отборното първо място в Австрия преди две години и бронза от гигантския слалом в Бийвър Крийк преди четири години.

Пинтюро бе 24-и в спускането, на 1,52 секунди зад лидера Доминик Парис. Той обаче направи великолепен слалом, след който зае първата позиция и до самия край никой не успя да подобри времето му. 

Скокът на Пинтюро в класирането спрямо първия манш обаче не бе най-големият. Другият герой на деня се казва Стефано Хадалин. Словенецът бе 30-и на спускането и съответно стартира първи във втория манш. В него той бе изключителен и в крайна сметка само в слалома бе първи, давайки по-добро време дори от Пинтюро.

В общото класиране все пак Хадалин изостана с 24 стотни спрямо шампиона, но едва ли е много нещастен от среброто. Бронзът пък завоюва австриецът Марко Шварц. Той остана на 46 стотни спрямо Пинтюро като също се отличи със сериозен скок след 21-ата позиция в спускането. Рикардо Тонети е четвърти, а след изкачване с 24 позиции Линус Щрасер завърши пети, давайки трето време в слалома.

Първият от спускането и световен шампион от преди няколко дни в супергигантския слалом Доминик Парис не успя да се справи с необичайната за него дисциплина и в крайна сметка завърши девети.