Най-големият български скиор Петър Попангелов заяви, че никога няма да забрави участието си на Олимпийски игри, а за всичките му преживявания в ските може да се напише книга. Попангелов получи златния знак на Пресклуб България по повод 50-годишния му юбилей и за принос към родния спорт.

„Най-хубавото беше, че хората са много доволни. Беше много весело. Дано винаги да сме здрави и да има повече сбирки за годишнини. Като гледам Световна купа винаги си спомнят с удоволствие за моите стартове. Радвам се на тази емоция и това държи духа на човека. Ските са един отдушник за мен. Олимпийските игри никога няма да забравя. Когато се родиха двете ми дъщери – голямо събитие извън спорта. Може да се напише книга за всички емоции. Много приятели са ме карали, ако пиша книга ще е по не свързана със статистиката, но повече да клони към емоциите и пътуванията. На кантар съм”, сподели Петър Попангелов за Гонг.

Големият ни спортист коментира още, че се надява скоро България да има скиор поне от европейска класа, защото на световно ниво конкуренцията и нивото е изключително високо. Попангелов заяви, че за съжаление вижда наложена лоша техника и стойка върху ските в настоящото поколение.

„Вече любителите-скиори много се увеличиха. Това е един от най-здравословните спортове, но все пак ските си остават скъп спорт и много хора не могат да си го позволят. Дано федерацията подбере нови таланти. Дано да се чува повече името на България. Ние сме оптимисти, но не само това помага. Хората вече мислят по-съвременно. Дано новите треньори се учат и от другите, и да прилагат наученото на нашите скиори”, каза Петър Попангелов, който сподели, че гледа стартовете от Световното първенство и похвали националката Мария Киркова.