Най-добрата българска състезателка Петя Неделчева приключва поредната успешна година в кариерата си. В последния си турнир за сезона в Рим тя спечели бронзов медал на сингъл жени след три победи.

„Доволна съм от представянето си тук. На последните няколко турнира имах лош жребий и ми се падаше да играя в първи или втори кръг с тази, която печели. Тук играх доста силно“, каза Неделчева в интервю за БТА.

Тази година възпитаничката на Орлин Цветанов е завоювала осем медала от европейски първенства и международни турнири, сред които бронзов отборно и на двойки жени от шампионата на Европа.

"Като цяло беше успешна година, независимо от конкуренцията на млади състезатели в Европа. Все пак бронзов медал отборно и на двойки от европейско първенство не е малко в нашия спорт. Успях да изиграя много мачове на високо ниво", добави тя. Следващата й цел са европейските олимпийски игри в Баку през следващата година.

"Предстоят олимпийски игри в Баку и квалификации за тях. Те започнаха още в началото на тази година и ще продължат до края на март 2015-а. Първите осем от европейската ранглиста имат право на две квоти, а останалите по една“, заяви Неделчева.

Най-добрата българска състезателка е участвала на три олимпиади, а най-доброто й класиране е пето място в Атина 2004. „Имам голямо желание да участвам на още едни олимпийски игри. След края на кариерата си вероятно ще се занимавам с треньорска дейност“, добави Неделчева.