Кристобал Юе спаси 31 шайби за отбора на Чикаго, който се наложи с 3:1 над Кълъмбъс в среща от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Мартин Хавлат разби равенството от 1:1 с гол в третата част на срещата, а Брент Сийбрук добави последното трето попадение на празна мрежа 22 секунди преди края на мача.

Кълъмбъс поведе с гол на Фредрик Модин в първата третина, но Патрик Шарп даде начало на обрата с гол при човек повече на леда във втората част. Това е пета победа от последните шест мача за Чикаго.

Анахайм спечели безпроблемно с 4:2 срещу гостите от Минесота в друга среща от деня.

Райън Гецлаф и Кори Пери вкараха за 2:0 в полза на шампионите от 2007-а година през първата третина, а Брендън Морисън и Боби Райън подпечатаха успеха на отбора си във втората част.

Между четирите гола за домакините, асистирани по равно от Крис Куниц и Крис Пронгър, Марк-Андре Бергрон и Ерик Белангер вкараха почетните попадения за Минесота.

В последна среща от деня Ванкувър записа впечатляващ обрат от 0:2 и победи с 5:3 гостуващия отбор на Флорида, който поведе в първата третина с голове на Ник Бойнтън и Джей Буместер.

Осем минути преди края на третината Дарси Хордичък намали, а през втората част домакините вкараха 4 гола за обрата в мача. На два пъти точен беше Павол Демитра, а по едно попадение добавиха Кайл Уелууд и Райън Кеслър. Голът на Михел Фролик не беше достатъчен за друго освен почетна загуба с 3:5.