Най-добрата ни състезателка по биатлон Павлина Филипова ще вземе участие в шестия кръг на Световната купа по биатлон-стартът е в Антхолц Италия идната седмица.

Четвъртата от Олимпийските игри в Нагано’98, когато родния биатлон направи най-сериозния пробив в елита, е възстановена след прекаран грип и е отново на тренировки. Треньорският щаб залага основно на Павлина този сезон, но отстъплението е факт и ще трябва време, за да се изгради нов дрийм тим, като този начело със златната Катя Дафовска.

Проблемът е, че босовете на федерацията имаха достатъчно време на разположение, за да предвидят сегашната ситуация и е меко казано обидно класирането на младите в отбора, които трябваше да са на нужното ниво този сезон.

Очевидно характерът и силата на Катя Дафовска, Ирина Никулчина, Павлина Филипова и дори Радка Попова, сега ги няма при националките и резултатите сами говорят. Може пък приятно да ни изненадат в някои от следващите стартове, но в българка в призовата тройка ще е чудо…

Междувременно бившата ски-бегачка Каиса Варис от Финландия спечели спринта на 7,5 км в германския зимен център Руполдинг-пети кръг от Световната купа. Първа победа за Каиса и определено сензация в днешния старт.