В старт от първия кръг за Световната купа по биатлон, в спринта на 7.5 километра при жените във финландския зимен център Контиолахти българката Павлина Филипова зае 56-то място на 1:54,1 минути от победителката. Филипова се движеше сравнително добре до втората стрелба, където от положение прав изпрати нахалост два патрона и загуби шансове за място в първите 30. Така тя отново не успя да спечели точки за СК.

Останалите три българки, които правят дебют в състезание от СК, отново останаха далеч назад. Зорница Костадинова е 98-а, Емилия Йорданова и Ралица Галева пък са съответно 103-а и 104-а от завършилите общо 106 състезателки.

Мартина Глаго (Германия) извоюва победата. Германската биатлонистка порази и десетте мишени, което бе решаващо за успеха. Глаго зае първото място с време от 21:24,1 минути и записа 13-та победа в кариерата си.

Втора само на 3 десети от секундата се нареди нейната сънародничка Кати Вилхелм, която изпусна победата заради един пропуск на огневия рубеж и една допълнителна обиколка.

Трета на 6 десети от секундата се класира норвежката Тора Бергер, която както Глаго повали всичките мишени.