След като миналата седмица официално бе сложен край на зимния сезон в курорта, в Пампорово започнаха подготовка за пролетта и лятото.

Официален старт на летния сезон ще бъде даден на 15 юни, а преди това лифтове в курорта ще работят за Великденските празници от 27 до 29 април включително. На 1-2 юни лифтовете отново ще работят, този път по случай Деня на детето, когато от курорта организират специално развлекателно събитие за децата, а в неделния ден на 2 юни за втора поредна година ще се организира кампания по почистването на курорта.

Една от основните инвестиции и новости в курорта от миналото лято е изграждането и разработването на Туристически център Пампорово, който работи целогодишно и посреща туристите още на входа на Пампорово. На място в центъра, освен всякаква полезна информация, туристите могат да се възползват и от широк набор с различни услуги, екскурзии и други интересни активности предлагани в Пампорово и региона.

От средата на април до откриването на летния туристически сезон, в центъра ще се предлага специално разработената „Пролетна седмична програма“ , включваща интересни екскурзии и занимания на открито за всеки един ден от седмицата, а с официалното откриване на сезона отново ще заработи „Гарантираната седмична програма“ на Пампорово.

Тази година програмата ще включва всякакви интересни занимания за всеки ден от седмицата, сред които Джип Сафари, Скално приключение, организирани екскурзии до пещерите в района, посещения до някои от най-интересните природни забележителности в околността и други.

Един от основните акценти през лятото в курорта и този сезон ще бъде специализирания парк за планинско колоездене „Вело Парк Пампорово“, който и тази година ще радва, както професионалистите и запалените колоездачи, така и начинаещите и тепърва навлизащите в този спорт ентусиасти. На разположение на посетителите на парка са над 30 км специализирани трасета и маршрути за планинско колоездене с различни нива на трудност.

Много интересни и разнообразни събития предстоят през пролетта и лятото в Пампорово и региона, като основни акценти са завръщането на Роженския събор през август и домакинството на Пампорово на кръг от iXS Downhill Cup на 20-23 Европа.