Нелепо падане лиши Иван Ранчев от бронзовия медал в паралелния гигантски слалом за купата на Русия по сноуборд в Абзаково/Магнитогорск, който е от календара на ФИС.

Ранчев, който е първия български сноубордист участвал на зимна олимпиада, падна в първата серия на четвъртфиналите и заради това не кара малък финал, а остана четвърти.

„Просто въпрос на шанс. Ако беше карал малък финал Иван щеше със сигурност да е трети. Въпреки това съм доволен от силното състезание, което направи и той, и Радо Янков, който пък зае осмо място. В квалификациите, Ранчев бе втори. Добре, че след падането на четвъртфинала руския физиотерапевт помогна на Иван и той вече е по-добре. Със силното си представяне днес и двамата си подобриха значително точките, което бе много важно за нас”, заяви треньорът на националите Атанас Петров.

Победител в днешния старт, в който участваха 49 мъже, стана Андрей Соболев (Русия). Във вторник двамата ще участват и в паралелния слалом, който пак е от програмата за Купата на Русия и е валиден за ФИС.