Александър Овечкин вкара четири гола, включително и победния в продължението, при победата на Вашингтон Кепитълс над Монреал Кънедиънс с 5:4 в среща от редовния сезон на НХЛ.

Овечкин, който записа и една асистенция, донесе победата на своя тим с попадение 3:34 минута на продължението и за втори път в кариерата си вкарва четири гол в един мач.

За пръв път това се случи през декември при победата с 8:6 над Отава. От началото на този сезон Овечкин, който бе избран за най-добър играч в тази среща, има 43 гола.

По време на мача той счупи носа си след сблъсък с Франсис Буйон, а след това бе ударен със стик в лицето от Алексей Кавальов и бе зашит с няколко шева.

„Днес бе специален ден за мен. Счупих носа си, бях зашит с няколко шева и вкарах четири гола. Всичко е върху лицето му. За пети път чупя носа си, но всички е наред”, каза след двубоя руската звезда.

„Той е невероятен човек", заяви старши треньорът на Вашингтон Брус Бодрю. Овечкин се разписа през всяка една част от двубоя, а през третата част 3:0 направи Виктор Козлов.

Сергей Костицин и Андрей Костицин бяха точни за Монреал през втората част, а останалите две попадения бяха дело на Гийом Латендрес. Вратарят на Вашингтон Олад Колциг отрази 17 удара.

Род Бринд'амор вкара гол 3:20 минута на продължението и донесе победата на Каролина Хърикейнс като домакин над Торонто Мейпъл Лийфс с 3:2, след като 12 секунди преди края на мача Матс Сундин изравнил за канадците.

С гол на Брад Ричардс в последната третина Тампа Бей Лайтнинг стигна до успеха с 4:3 над Ванкувър Кенъкс, като Ричардс се отличи и с две асистенции.

С две попадения през третата част Лос Анджелис Кингс победи като гост с 3:1 Ню Йорк Айлендърс, за които това е шеста поредна домакинска загуба. Ню Йорк Рейнджърс прекъсна серията си от шест поражение като гост, след като се наложи с 4:0 над Филаделфия.

С три гола в първите 9 минути Бостън Брюинс стигна до победата с 4:1 над Отава Сенатърс и записа трети пореден успех.