Алекс Овечкин вкара 650-ия гол в кариерата си, а Брейдън Холтби спаси 40 удара за победата на Вашингтон с 3:2 срещу Торонто в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). С този успех шампионите се доближиха на две точки от лидера в Столичната дивизия Ню Йорк Айлъндърс, който загуби като гост на Едмънтън след продължение.

Том Уилсън вкара гол и подаде за още един, а Брет Конъли също се разписа за шампионите, които спечелиха поредни мачове за първи път от две седмици насам. Андреас Йонсон и Джон Таварес пък бяха точни за отбора на Торонто, който загуби два поредни мача и остана на четири точки от втория в Атлантическата дивизия - Бостън.

С този брой голове, руснакът е на практика единственият действащ хокеист, който има някакъв шанс да застигне по брой отбелязани попадения най-голямата легенда на хокея Уейн Грецки. Великият канадец приключи кариерата си с 894 изстрела в мрежата на противника. 

Конър Макдейвид вкара в продължението за крайния успех с 4:3 на Едмънтън срещу Айлъндърс, а по-рано добави и асистенция за прекратяването на серия от пет поредни загуби на Ойлърс. Нюйоркчаните все пак запазиха първото си място в Столичната дивизия, а и освен това водят с шест точки на третия Питсбърг.

Пенс отстъпиха с 0:4 срещу Сан Хосе, след като Томаш Хертел вкара два гола през първата третина и Мартин Джоунс спаси 26 удара на вратата на Шаркс, които са само на точка от лидера в Тихоокеанската дивизия Калгари.

Тампа Бей спечели осмата си поредна победа в НХЛ след 2:1 над дивизионния съперник Бъфало, с което Лайтнинг записаха 98-та си точка през редовния сезон. Никита Кучеров пък вкара 30-ия си гол за сезона и достигна границата от 100 точки в рамките на един сезон, като го направи най-бързо от 1996/1997 насам, когато такова постижение записа легендата Марио Лемьо.