Александър Овечкин продължава да води уверено Вашингтон Кепитълс към плейофите в Националната хокейна лига, след като за пореден път бе в основаната на успеха - този път с 3:1 срещу Бъфало Сейбърс.

Два дни, след като се отличи с хеттрик и две асистенции за победата с 10:2 над Бостън, Овечкин реализира нови два гола, които са под номер 53 и 54 за сезона. Новакът Никлас Бакстрьом добави гол и асистенция за столичани.

Овечкин е лидер при реализаторите и е амбициран да стане първият играч, вкарал 60 гола за един сезон след Марио Лемьо и Яромир Ягър, които вкараха съответно 69 и 62 през сезон 1995/96.

Оли Колциг спаси 25 удара на вратата на Вашингтон и записа победа номер 299 в кариерата си. Вашингтон се изкачи на 10-о място в Източната конференция, на точка зад Бъфало и две зад Филаделфия в борбата за заветното осмо и последно място, даващо право на участие в плейофите.

Лидерът в редовния сезон Детройт Ред Уингс спечели втори пореден мач след 4:1 над Сейнт Луис. Павел Дацюк вкара два гола за успеха на червените криле. Йохан Францен и Брайън Рафалски също се разписаха за Детройт, а вратарят на тима Доминик Хашек спаси 18 удара.

Каролина постигна забележителна победа с 6:3 като гост на Атланта. Ерик Стал се отличи с два гола и асистенция за Каролина в първия си мач в Атланта след двубоя на звездите в НХЛ, на който Стал бе избран за най-полезен играч.

Чикаго прекъсна серията на Анахайм Дъкс от шест поредни победи, като се наложи с 3:0 у дома. Вратарят на Чикаго Кори Крауфорд спаси 19 удара и записа първия си шутаут в първия си мач като титуляр този сезон.