Александър Овечкин вкара четвъртата дузпа, а вратарят Копли спаси удара на Джейсън Поминвил, за да могат шампионите от Вашингтон да стигнат до успеха с 4:3 над Бъфало.

Овечкин вече се бе разписал в редовното време и достигна постижение от голове в 14 мача, което е най-доброто в кариерата му. Руснакът вече се е разписвал в шест последователни срещи, като в предишните две от тях вкара хеттрик, а Вашингтон е в серия от пет последователни успеха. 33-годишният Овечкин държи най-доброто постижение в лигата от 29 гола в 32 мача.

Вратарят на Вашингтон Копли завърши с 26 спасявания.

Райън Йохансен вкара шестата дузпа за Нешвил, за да донесе трудната победа над Ню Джърси с 2:1. Вратарят на Предаторс Шарос направи 33 спасявания, от които четири в продължението. Той също така имаше решителни намеси в края на редовното време след удари на Кайл Палмиери и Нико Хисери. Кийт Кинкейд отрази 27 удара за Ню Джърки.

Фил Кесел вкара гол вкара гол в продължението след асистенция на Евгени Малкин, за да донесе драматичната победа на Питсбърг с 4:3 над Лос Анджелис Кингс. Брайън Руст, Мат Кълън и Танър Пиърсън също отбелязаха за "пингвините". Джейк Музин и Алекс Яфало и Мат Луф бяха точни за Лос Анджелис.