Руската звезда Александър Овечкин реализира два гола при победата на Вашингтон с 5:4 след продължение в залата на Каролина в среща от редовния сезон на Националната хокейна лига.

Овечкин изравни 7:15 минути преди края за 4:4, а след това вкара и победния гол в 1:57 минута на продължението, с което вече има 26 попадения в кампанията и изпревари с гол Никита Кучеров от Тампа Бей.

Столичани, които са лидери в дивизия "Метрополитън", прекъснаха серията от шест поредни домакински успеха на съперника.

Лидерите в двете конференции на НХЛ взеха победи

Водачът в Западната конференция Лас Вегас продължи успешната си серията на осем поредни победи след 3:0 над гостуващия Нешвил.

Марк-Андре Флюри отрази 29 изстрела и записа 46-и "шътаут" в кариерата си, а новаците в лигата записаха и 13-и последователен мач с точка, като 12 от тях спечелиха.

Тампа Бей стана първият отбор за сезона, който достигна до границата от 60 точки, след като се справи с домакина Торонто с 2:0.

Носителят на купа "Стенли" Питсбърг вкара четири гола във втория период и разгроми домакина Филаделфия с 5:1.

Бостън разгроми Ню Йорк Айлъндърс с 5:1 като гост и записа девети последователен мач без поражение в редовното време. Това е най-добрата поредица за тима от средата на сезон 2014/2015.

Джонатан Куик направи 32 спасявания и за трети път през кампанията не допусна гол, а Лос Анжделис отнесе домакина Едмънтън с 5:0.

Мат Кълън и Ерик Стаал реализираха по два гола, а Джаред Спърджън завърши с три асистенции за убедителното 5:1 за Минесота срещу гостуващия Флорида. /БТА