Лидерът на Изток Вашингтон се справи с Лос Анджелис с 4:2, като Алекс Овечкин вкара 3 гола, за да запише своя 27-и хеттрик в кариерата. Той има вече 698 гола за клуба и може да премине марката от 700 още този уикенд.

С 14 гола в последните седем мача, а Овечкин се развихри в рамките на бурни пет минути в третата част. Лос Анджелис дръпна с 2:1 в 11:33 минута на третия период с гол на Джеф Картър, а руската ракета се разписа за 2:2 в 13:50 след пас на Ти Джей Оши, както и с две асистенции на Джон Карлсън в 15:00 и 18:14 минути. С днешните си три гола той излезе отново на върха в класацията за голмайстор на сезона и наградата Морис Ришар Трофи, като води с два гола пред Давид Пастарнак.

Джо Торнтън достигна котата от 1500 точки, след като направи две асистенции за победата на Сан Хосе Шаркс с 3:1 над Калгари. Ивандър Кейн, Брент Бърнс и Кевин Лабанк вкараха за Акулите, които са на 6-о място в Тихоокеанската дивизия с 50 точки. Калгари е пред тях с 60.
Торнтън е 14-ият играч в историята на НХЛ, който достига 1500 точки и изостава с 31 от Пол Кофи, който е 13-и. Това е втора победа и за новия треньор на Акулите Боб Боуфнър, заменил Питър Де Бур.

Аризона сложи край на серията си от пет поредни победи и се справи с 3:0 у дома с Едмънтън, заемайки 4-о място в Тихоокеанската дивизия със 61 точки, колкото има и Лас Вегас преди тях. В днешния мач те бяха без двамата си най-добри защитници, което не е идеална ситуация срещу двама от най-добрите нападатели в Лигата.
Конър Гарланд и Лоусън Круз вкараха два гола в рамките на две минути през втората част, един път се разписа Кристиан Дворжак 2 минути и 11 секунди преди сирената. Вратарят им Анти Раанта спаси 30 изстрела.

Чарли Койл вкара гол и подаде за още един, а вратарят Туука Раск спаси 25 удара в третия си шътаут през сезона. Бостън пък разгроми Ванкувър с 4:0 в дерби на два от лидерите в дивизиите.

Бостън е начело в Атлантическата дивизия на НХЛ със 76 точки, докато Ванкувър е на върха в Тихоокеанската с 65.
Брад Маршанд, Давид Крейци и Карсон Кулман също добавиха по едно попадение за победителите. Чарли Макавой подаде за два от головете и даде своя принос за петата победа на Брюинс в последните 6 мача.

Пред тях в Източната конференция е само Вашингтон с точка повече.

Брейдън Шен се отлижи с два гола и две асистенции, докато Зак Санфорд също добави два гола за убедителната победа на шампиона Сейнт Луис срещу Каролина с 6:3. Сейнт Луис води в Централната дивизия със 72 точки и върви много по-добре дори от шампионския сезон.

Те не бяха играли у дома от шест мача, в които имат само една победа и четири поражения в допълнително време и дузпи. Брейдън Шен пък се отличи с първи четири точки в един мач от 19-и февруари 2019-а година насам.
Вратарят Джордан Бинингтън спаси 25 изстрела, а другите два гола са за сметката на Колтън Парайко и Сами Блейс. Стражът на отбора на Херъкейнс Петер Мразек спаси 26 удара, но буквално не знаеше къде се намира с 6-те попадения в мрежата си. За техния отбор точни бяха Себастиан Ахо, Брок Макджин и Мартин Некас.
Блейс откри резултата в мача още в 2:44 минута, като това беше първи негов точен изстрел в мрежата от 2-и ноември насам.