Александър Овечкин вкара два гола през първата четвърт и се изкачи на 11-о място във вечната ранглиста на реализаторите, а Вашингтон победи с 2:0 Каролина в мач от НХЛ.

Първият гол на Овечкин бе 685-и в неговата кариера и с това той изпревари Теему Селане във вечната ранглиста на реализаторите. Той се разписа за втори път след 17:01 минути игра с 28-та си шайба през редовния сезон и се нуждае само от още четири, за да изравни Марио Лемьо на десетото място.

Иля Самсонов пък спаси 23 удара за втория си шътаут през сезона. Той подобри баланса си до 13-2-1, а в същото време е с осем поредни победи и без загуба от 15-и ноември насам.

Александър Стийн вкара първия гол и Брейдън Шен завърши с две асистенции при победата на Сейнт Луис с 4:1 срещу Анахайм. Блус спечелиха за девети път поред у дома и изравниха клубния рекорд от 1991-а година, като за днешния успех се разписаха още Тайлър Бозак, Джейдън Шуорц и Иван Барбашов.

Травис Конечни вкара в петия рунд на дузпите и Филаделфия победи с 6:5 Бостън. Брад Марчанд пък произведе един от най-странните моменти за сезона в ответния опит, след като едва докосна шайбата при засилката и я подмина, а съдиите прекратиха мача.

Артьоми Панарин вкара два гола и подаде за други три при успеха на Рейнджърс с 6:2 срещу Айлъндърс в дербито на Ню Йорк. Йеспер Фаст, Адам Фокс, Крис Крайдър и Джейкъб Труба също вкараха за Рейнджърс, а руснакът от български произход Александър Георгиев спаси 32 удара.

Кари Прайс пък спаси 31 шайби за втория си шътаут през сезона и Монреал надви с 2:0 Клагари. Джордан Уийл и новакът Райън Пьолинг вкараха за Хабс, които прекратиха серията на Флеймс от пет поредни победи/БТА.