С два гола на Алекс Овечкин Вашингтон победи с 6:3 като гост срещу Питсбърг в среща от Националната хокейна лига. Руснакът вече има 48 попадения през сезон 2009-2010, а останалите голове за столичани бяха реализирани от Александър Сьомин, Майк Нъбъл, Томас Флайшман и Мат Брадли. Преди този двубой Овечкин нямаше гол в четири поредни мача.

Сидни Крозби от Питсбърг се разписа един път и подаде за другите две попадения за своя тим. Неговият съотборник Джордан Леополд изпрати на два пъти шайбата в мрежата на Вашингтон.

Питсбърг не можеше да разчита на Евгени Малкин, който страда от контузия в крака. След тази загуба шампионите паднаха на четвърта позиция в Източната конференция.

Вратарят на Вашингтон - Семьон Варламов, направи 26 спасявания.

Сан Хосе спечели своята трета поредна титла в Тихоокеанската дивизия на Запад. "Акулите" победиха с 2:1 като гости Калгари. Вратарят на Сан Хосе - Евгени Набоков, спаси 38 шайби и помогна на своя тим да остане лидер в Западната конференция.

Калгари ще пропусне плейофите за първи път след 2003 година.

Роб Блейк и Джейми Макгин се разписаха за Сан Хосе, а почетното попадение за канадците бе дело на Рене Бурке.

Чикаго пък победи Далас като гост с 5:2 с голове на Мериън Хоса, Патрик Кейн, Джонатан Тус и Колин Фрейзър, който намери мрежата на съперника два пъти.

Джеймс Нийл и Стив От бяха точни за "звездите". Чикаго е лидер в Централната дивизия със 107 точки.

Резултатите от НХЛ:

Бъфало - Ню Йорк Рейнджърс - 5:2

Торонто - Филаделфия - 0:2

Ню Йорк Айлъндърс - Монреал - 4:3 след дузпи

Атланта - Ню Джърси - 0:3

Флорида - Отава - 2:5

Тампа Бей - Каролина - 5:8

Питсбърг - Вашингтон - 3:6

Далас - Чикаго - 2:5

Калгари - Сан Хосе - 1:2

Ванкувър - Колорадо - 3:4 след дузпи

Анахайм - Лос Анджелис - 4:5 след дузпи