Спортният арбитражен съд в Лозана е премахнал първоначалната забрана на състезателката по бобслей Надежда Сергеева след зимните Олимпийски игри в Пьонгчанг. Рускинята получи наказанието, след като даде положителна проба за употребата на медикамента за сърце триметазидин на 18 февруари.

Първоначално Сергеева се призна за виновна, но след това заяви, че допингът е попаднал в нейното тяло в следствие на зараза.

Спортният арбитражен съд в Лозана се изказа по случая с руската състезателка по бобслей.

"На 5 октомври Спортният арбитражен съд реши, че забраненото вещество е попаднало в организма на Надежда Сергеева в следствие на зараза, което означава, че ние сваляме забраната спрямо нея. Спортният арбитражен съд продължава случая и ще обяви скоро новите санкции, ако има такива", завърши трибуналът.

Международният олимпийски комитет позволи на 168 руски спортисти да се състезават под неутрален флаг. Въпреки това, двама се завърнаха след Олимпиадата с положителни допинг проби.

Освен Сергеева това бе състезателят по кърлинг Александър Крушелницки, чийто бронзов медал в смесените двойки бе отнет след позитивен тест за употребата на мелдоний. /БГНЕС