Второто спускане от Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже, планирано за днес в Цермат-Червиня, беше отменено, както и първото предишния ден, съобщиха от Международната федерация по ски (ФИС).

"Поради обилния снеговалеж, който започна рано тази сутрин, както и заради силния вятър, имайки предвид днешните прогнози и за да гарантираме безопасността на всички този старт няма да се състои", обявиха организаторите.

Следователно домакините се изправят пред трети пореден уикенд без нито едно състезание, след като четирите спускания, планирани миналата година (две за мъже и жени), бяха отменени поради снеговалежите. Дамите трябва да пробват пистата, която пресича швейцарско-италианската граница, следващата седмица.

Мъжете все още не са започнали своите стартове от Световната купа. Гигантския слалом в Зьолден в края на октомври беше прекратен заради силен вятър. Следващата събота в Гургъл (Австрия) е планиран един слалом, докато първите скоростни дисциплини са насрочени за 1 декември в Бийвър Крийк.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева