Трите състезания при жените за Световната купа по ски във френския зимен курорт Вал д‘Изер бяха отложени поради липса на снежна покривка на пистата, съобщиха организатори на надпреварата. Международната ски федерация направи официална проверка за снежната обстановка на писта ,,OK”, където трябваше да се проведат комбинирано, спускане и супер гигантски слалом на 14-16 декември.

,,Тази година усилията ни останаха напразни“, заяви спортният директор на Вал д‘Изер Венсан Джей. ,,Ние инвестираме много в това състезание и е наистина разочароващо, че тази година трябва да отложим етапите поради липсата на достатъчно сняг“, добави той.

Въпреки че имаше снеговалеж на 2, 300 метра във Вал д‘Изер, няма толкова много натрупан сняг на самата писта. За да се проведе едно състезание, снежната покривка трябва да е минимум 50 см в дъното. Изкуственият сняг може да бъде създаден, ако температурата достигне -4 градуса по Целзий, което не бе възможно поради мекото време в края на ноември в Алпите.

През този уикенд има гигантски слалом и слалом във френския курорт, но той ще се се проведе на друга писта – Face de Bellevarde./БГНЕС