Всичките писти на Витоша са отворени и съоръженията функционират нормално, информира един от босовете на ски-училищата там Иван Каневчев. Интересът е голям като седмично се обучават средно между 400-500 желаещи по два основни лъча - единият по програма на МОН и ДАМС, а другият частни школи.

Условията са добри, снегът е достатъчно, но преди 10-ина дни положението е било по-добро, което е нормално заради затоплянето.

Приток на туристи от Гърция има на Боровец, там пистите също са в добро състояние, казва волейболната легенда Димо Тонев, който от години живее там, инвестирайки спечелените пари от спорта в собствен хотел.

„Затоплянето няма да се отрази на ски-сезона в Боровец. Ако в София вали дъжд, то при нас е сняг. Виждам 3-5-годишни деца да се учат на пистите. Сезонът е в разгара си, макар че на нас хотелиерите ни се иска да има повече туристи. Мисля, че е О.К.”- казва от ски-курорта волейболната звезда.

Според Тонев газовата криза не засяга големите хотели, защото тези, които използват газ са се запасили, а по-малките имат други варианти за отопление.