Българският вратар Александър Георгиев спаси 36 изстрела и имаше основна заслуга за победата на Ню Йорк Рейнджърс 2:1 над Бъфало като гост в първенството на Националната хокейна лига. 36-те спасени удара са личен рекорд в кариерата на родения в Русе вратар в периода му в НХЛ.

С победата Рейнджърс събра 39 точки и води в Столичната дивизия, с 1 пред Вашингтон. Но победата дойде и с малко късмет, тъй като видео-ревюто показа, че защитникът Расмус Далин е бил в положение на засада при гола на Виктор Олофсон 57 секунди преди сирената.

Майка Зибанеджад вкара първото си попадение от 15 мача насам, а Алекс Лафрениер също се разписа. И двата гола на Рейнджърс дойдоха след асистенции на Адам Фокс, който вече има 29 от началото на сезона. Така Фокс остава и най-резултатният бранител.

С днешната победа нюйоркчани поставиха и още един клубен рекорд- 18 победи или най-много в първите си 26 мача от началото на първенството. Предишният рекорд беше през 1994-а година от отбора, който спечели Купата Стенли. Тогава обаче балансът беше 18-6-2, докато сега е с едно равенство повече- 18-5-3.

Бъфало удължиха поредицата си без победа на 6 мача, а единствения гол за тях вкара Брет Мъри.

Филаделфия Флайърс победиха с 4:3 Лас Вегас като гост, като Макс Уилман вкара първия си гол в НХЛ в кариерата си. Лас Вегас инкасира 10-а поредна загуба, но въпреки това тимът е 4-и в Тихоокенаската дивизия с 30 точки.

Кевин Хейс, Шон Кутюрие и Джеъймс ван Райсмдайк се разписаха за Флайърс, а вратарят им Картър Харт отрази 41 изстрела.

Макс Пасиорети беше точен на два пъти за Лас Вегас, а едно попадение добави Уилям Карлсон. При 6-ия си мач като титуляр вратарят Лоран Бросоа отрази 21 изстрела.

Колорадо размаза със 7:3 Детройт, събра 32 точки и заедно със Сейнт Луис си поделят 3-ото място в Централната дивизия.

Андре Бураковски заби две попадения, Дарън Хелм вкара в първия си мач срещу бившия си отбор. Един гол също има на сметката на Джей Ти Комфър, който имаше травма и се завърна след близо два месеца. Останалите голове във вратата на Червените криле от Детройт вкараха Нейтън Маккинън, Самюел Жирар и Кайл Макар, а три асистенции на Дивайн Тейвс помогнаха за успеха.

Ванкувър се наложи над Уинипег след изпълнение на дузпи с 4:3. Елиас Петерсон вкара единственото попадение при наказателните удари и определи изхода на срещата.

Нилс Хогландер заби две попадения в редовното време за Кенъкс, а третото беше за Конър Гарланд. Татчър Демко на вратата спаси 34 шута.

Ветеранът Блейк Уилър и Кайл Конър се отличиха с гол+пас за Уинипег, а третото попадение вкара Майк Шийфеле. Вратарят им Ерик Комри спаси 33 удара, но при победната дузпа на шведския център-нападател на Ванкувър загуби баланс и не успя да реагира както трябва. Въпреки победата, Ванкувър е на предпоследното място в Тихоокеанската дивизия. Уинипег е в средата на класирането на Централната.

Питсбърг се наложи с 4:2 над Вашингтон в едно от дербитата на Столичната дивизия, като Сидни Кросби блесна с две асистенции. С победата Пингвините имат 31 точки и са на 4-о място, докато Вашингтон е 2-и с 38.

Дантон Хейнен, Брок Макгин, Каспери Капанен и Джеф Картър се разписаха за успеха на Питсбърг, които дръпнаха с 3:0 след първите две третини и за домакините се оказа истинска планина за изкачване. Това беше и 85-и директен мач между две от големите звезди на Лигата - Кросби и Александър Овечкин. Томът от американската столица начали до 2:3, но 1:53 минеути преди края Картър сложи точка на спора.