Най-слабият отбор през сезона Отава Сенатърс продължава да създава събития в днешния петъчен ден, след като уволни старши треньора Ги Буше, обявиха от клуба.

Този ход идва малко след активната работа по трансферите в последния ден от периода, когато Мат Дюшен, Марк Стоун и Райън Дзингъл бяха продадени. Отава Сенатърс в момента има 22 победи и 42 поражения (5 от тях след продължения) и са събрали 49 точки, с 5 по-малко от втория най-слаб отбор в цялата Лига през сезона Лос Анджелис Кингс.

Буше беше заменен веднага от треньора Марк Кроуфорд, който в последно време работеше в сателитните клубове, а в кариерата си е водил Квебек Нордикс, Колорадо Аваланч, Ванкувър Кенъкс, Далас Старс и Кингс.

"Искам да благодаря на Ги за трите години служба на клуба, заяви генералният мениджър на Сенатърс Пиер Дорион в изявление, разпространено от клуба. Той е добър човек и отлична реклама за Сенатърс като клуб. Но в този момент ние имаме нужда от различен подход като треньор и лидерски качества, за да изгради отбора отново. Като временен вариант Марк Кроуфорд има опита и възможностите да вдигне нивото ни".

Спекулации за уволнението на Ги Буше имаше още през есента по време на подготовката, но все пак той започна сезона, а преди да работи в канадската столица е тренирал отбора на Тампа Бей./БТА