Отава се изкачи на върха в Североизточната дивизия в Националната хокейна лига на САЩ и Канада след победа у дома с 2:1 срещу Кълъмбъс. Ник Фолино реализира решителния втори гол за „сенаторите” при числено преимущество за неговия отбор шест минути преди финалната сирена.

Джейсън Спеца пък вкара първото попадение за столичани в първия период, а вратарят Браян Елиът спаси 32 удара на състезателите на Кълъмбъс. Това е три пореден двубой като титуляр за Елиът.

Голът за „сините якета” бе дело на Кристиан Хуселиус при числено превъзходство. Кълъмбъс завърши тежката си серия от пет поредни гостувания, като загуби четири от тях. Отава пък има актив от 29 точки на върха в Североизточната дивизия.

В друг мач от НХЛ Ванкувър постигна домакинска победа срещу Лос Анджелис с 4:1. Точни за победата на канадския отбор бяха Алекзандър Бъроус в първата третина, както и Хенрик Седин, Танър Глас и Кайл Уелууд в третия период. Почетното попадение за Лос Анджелис беше отбелязано от Уейн Симънс. Победата е трета в четири мача за Ванкувър.