Детройт победи Питсбърг с 6:3 и записа трета пореден успех от началото на сезона в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Андрю Коп и Алекс ДеБринкат се разписаха по два пъти, а вратарят Виле Хусо се отличи с 30 спасявания за победата на "червените крила".

Евгений Малкин откри резултата в полза на Питсбърг, но ДеБринкат изравни в първата част, а Детройт изкова успеха във втория период, когато Бен Шарот, Дейвид Перън и Коп вкараха три шайби и тимът поведе с 4:1.

Отава разгроми Вашингтон с 6:1 и също записа трета поредна победа. Джош Норис се отличи с две попадения в първия си мач за сезона, а по веднъж се разписаха Владимир Тарасенко, Артьом Зуб, Клод Жиру и Джейк Сандерсън. Вратарят Антон Форсберг спаси 23 удара.

За Вашингтон почетен гол отбеляза Джон Карлсън. Звездата на столичани Алекс Овечкин отново не успя да се разпише и за трети път в кариерата си остава без отбелязан гол след първите три мача от началото на сезона.

С успеха Отава има 6 точки и е начело в класирането на Източнта конференция, следван от Детройт, също с 6 точки, но по-лоша голова разлика. /БТА