Най-важното нещо, когато човек тръгва на ски, е да е добре информиран и екипиран. Това важи за всички родни курорти, а освен това се препоръчва допълнителната здравна планинска застраховка.

„Първото нещо, когато някой тръгва на ски е, че трябва де е решил къде отива. Ние имаме сайт, където е показано какво е времето в следващите няколко дни, т.е. човек трябва да се информира. Хубаво е да има здравна застраховка. Ако човек реши да си направи допълнителна планинска застраховка, това е хубаво. Много важно нещо, с което може да си спести доста средства”, сподели за Гонг маркетинг директорът на ски съоръженията в Банско Иван Обрейков.

„Екипировката също е много важна. Ние не препоръчваме карането извън маркираните терени в Банско. Да се прочетат всички указания на картата. Ние не носим отговорност, ако нещо се случи и се наложи да се намеси планинската спасителна служба. Когато има мъгла, трябва да се следи маркировката. Ние вече направихме допълнителни указания в Банско. Трябва да ви кажа, че въпреки всичко има хора, които си ходят извън пистите. Тук е ролята на парк Пирин, където ще се санкционират сериозно такива хора. Ние може да санкционираме само хора, които карат безразсъдно по пистите”, коментира още Иван Обрейков.