Джеси-Джей Андерсън спечели паралелния гигантски слалом в сноуборда и донесе нов златен медал за Канада на 21-ите Зимни олимпийски игри. Във финалните серии той се наложи над Банямин Карл, като по-доброто му постижение беше във втория манш, въпреки че изоставаше с 0.76 секунди. В крайна сметка Андерсън демонстрира спокойствие и здрави нерви в мъглата и финишира с 0.35 секунди преднина.

Матийо Бозето от Франция спечели бронзовия медал в дисциплината. В двубоя за 3-ото място той и в двата манша беше по-бърз от Станислав Детков от Русия.

За 34-годишният Андерсън това е четвърто участие на Зимни олимпийски игри и до момента нямаше медали от такъв форум. Въпреки това той има сериозна визитка в този спорт със седем титли от Световната купа и четири титли от Световни първенства.

Българинът Иван Ранчев зае 26-о място. Ранчев, който получи квота за игрите в последния момент, отпадна в квалификациите, след като даде общо време в двата манша 1:22,83 минута и остана 26-и от 28 завършили състезатели. Така българинът не успя да се класира за фазата на елиминациите, за която се класираха първите 16 участници.