Двукратната олимпийска шампионка Тирил Екхоф обмисля да се оттегли от биатлона, след като не успя да възвърне пълната си спортна форма след преболедуван коронавирус преди почти година.

Екхоф заяви в интервю пред телевизия NRK в родната си Норвегия, че е "много несигурна" дали ще се върне в състезанията за Световната купа.

"В процес на размисъл съм, защото се боря толкова много с моето здравословно състояние. Все още обмислям дали мога да издържа още един сезон или не трябва да го правя", каза Екхоф.

33-годишната норвежка спечели спринт и преследване в края на миналия сезон в Осло, където се зарази с коронавирус на купона за края на кампанията.

Тя каза, че оттогава страда от безсъние и все още се нуждае от медицинска помощ.

Екхоф добави, че е достатъчно здрава, за да се състезава, но не на най-високо ниво. затова тя за първи път от 11 години не попадна в състава за Световното първенство, което започна днес в германския зимен център Оберхоф.

Норвежката спечели злато със смесената щафета на Олимпийските игри в Сочи 2014 и Пекин 2022 и има още шест медала от зимни олимпиади. Освен това е спечелила 15 отличия от Световни първенства, 10 от които златни. Тя спечели и Световната купа през 2021 година.

Автор: Ива Кръстева/БТА