Джейми Олексяк вкара срещу бившия си отбор Далас и помогна за победа на Питсбърг с 3:1 в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). С този успех Пингвините оглавиха Столичната дивизия с актив от 84 точки, но Вашингтон е само с една пасив и два мача по-малко. 

Олексяк вкара петия си гол за сезона, а Евгени Малкин наниза 39-та си шайба и добави асистенция на името си. Руският нападател на шампионите вече е с 919 точки в кариерата си и с това изпревари Павел Дацюк на петото място във вечната ранглиста на НХЛ по този показател за руснаци. Малкин изравни и рекордната си за сезона серия от шест поредни мача с точки.

Патрик Хорнквист се разписа от пауърплей с 20-ия си гол за сезона и Пингвините записаха четвърта победа в последните си пет мача.

Кейси Десмит отрази 17 удара на вратата на Питсбърг, след като Мат Мъри пропусна седми пореден мач заради сътресение. Александър Радулов вкара гола за Далас при числено предимство, а Кари Лехтонен отрази 27 удара на вратата на Звездите.

Патрик Кейн се разписа от пауърплей само 3:16 минути преди сирената за победа на Чикаго с 3:1 срещу Бостън. Това беше неговата втора шайба в мача, а Брент Сийбрук довърши Мечоците с точен удар 1:05 преди края. С това Черните ястреби сложиха край на серията от шест победи за Бостън и спечелиха за първи път от последните си три мача.

Новакът в лигата Кристофър Гибсън спаси 50 удара и Ню Йорк Айлъндърс прекратиха серията си от осем загуби с победа с 5:2 срещу Калгари. Дарси Кюмпер пък записа шътаут в петия си мач за отбора на Аризона, който надви Ванкувър с 1:0./БТА