При огромен интерес премина Денят на България на ХХІ олимпийски зимни игри във Ванкувър. На дадения от председателя на БОК Стефка Костдинова коктейл в една от залите на хотел „Мариот” се събраха близо 200 гости - представители на международни олимпийски и спортни организации, на местното българо-канадско сдружение в Британска Колумбия, спортисти, рефери, журналисти, общественици. Тук бе и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

Събитието уважиха членът на МОК и президент на НОК на Украйна Сергей Бубка, членът на МОК и олимпийски шампион на 100 и 200 м от Мюнхен 1972 г. Валерий Борзов, президентът на НОК на Япония Цунекацу Такеда, президентът на НОК на Гърция Спирос Капралос, президентът на НОК на Румъния Октавиан Морарио, директорът на „Олимпийска солидарност” и връзки на НОК с МОК Пере Миро, президентът на МФВТ и почетен член на МОК Тамаш Аян, генералният секретар на НОК на Македония Сашо Поповски, генералният секретар на НОК на Сърбия Джордже Висачки и др.

Стефка Костадинова приветства с „Добре дошли” гостите и изрази задоволството си от това, че българският дух събира сънародниците ни така далеч от родината. Председателят на БОК призова присъстващите да подкрепят нашите олимпийци по време на игрите. В краткото си приветствие министър Нейков гарантира, че държавата няма да изостави спорта и пожела успех на българите във Ванкувър. Прочетено бе и поздравление до българските олимпийци от министър-председателя на Република България Бойко Борисов, с което премиерът окуражи нашите спортисти и треньори и им пожела добри дни във Ванкувър.

Българските олимпийци бяха поздравени с приветствие и подаръци от Българо-канадското дружество в Британска Колумбия. След това в непринудена атмосфера нашите сънародници имаха възможността да поговорят, да се снимат и да вземат автографи от членовете на българския олимпийски тим. Най-голям бе интересът към Александра Жекова и Евгения Раданова.