Швейцарецът Марко Одермат записа осма победа от осем старта в гигантския слалом за Световната купа през този сезон. Олимпийският и световен шампион спечели надпреварата в американския зимен център Аспен.

Така той продължи уникалната си серия и вече има 11 поредни успеха в дисциплината. Одермат се доближи само на три победи от вечния рекорд на Ингемар Стенмарк. Точно толкова стартове остават и до края на сезона.

26-годишният Одермат регистрира време от 2:07.87 минути в Аспен.

Второ място зае неговият сънародник Люик Меяр, който остана на 14 стотни от лидера, а Топ 3 допълни Атле Лий Макграт от Норвегия. Той беше по-бавен от Одермат с 81 стотни.

Състезанието бе излючително трудно, като почти половината състезатели не завършиха първия манш. Заради това във втория пробиха Андрей Друкаров от Литва със стартов номер 42, австралиецът Луис Мюлен-Шулте (46) и дори Лука Ерни от Швейцария, който тръгна 62-и от 66 състезатели. И на всичко отгоре взеха и точки.

Още преди старта Одермат си беше осигурил Световната купа в трети пореден сезон, а с успеха днес той спечели и малкия кристален глобус в гигантския слалом.