Представителите на Русия и Китай заеха първите пет места в класирането на кратката програма при спортните двойки на световното първенство по фигурно пързаляне в Стокхолм (Швеция).

Европейските шампиони за 2020 година Александра Бойкова и Дмитрий Козловский водят след първото изпълнение, след като получиха оценка от 80.16 точки.

Двукратните световни шампиони и олимпийски вицешампиони от Пьончанг 2018 Суй Вънцзин и Цун Хан от Китай са втори до момента със 77.62 точки.

Третата позиция заемат Анастасия Мишина и Александър Галямов (Русия) със 75.79 точки, следвани от сънародниците им - двукратните европейски и двукратни световни вицешампиони Евгения Тарасова и Владимир Морозов със 71.46 точки.

Действащите шампиони на Русия Тарасова и Морозов направиха грешка в кратката си програма на фона на "Болеро", след като фигуристката сгреши при паралелния троен тулуп. На пето място са шампионите на Китай Чън Пън и Ян Цзин със 71.32 точки.

Волната програма при спортните двойки е в четвъртък късно вечерта, а световното първенство завършва на 28 март. Във втория състезателен ден е и кратката програма при мъжете, където с втори стартов номер е състезаващият се за България американец Лари Луполоувър.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.