Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) ще започне новия си сезон на 10 октомври от 22:30 часа източно време (11 октомври, 05:30 часа българско време) с двубой между шампиона Вегас Голдън Найтс и Сиатъл Кракен в T-Mobile Arena, обявиха от организацията.

Преди двубоя Вегас ще вдигне първия шампионски банер в залата си.

Останалите мачове от първия ден на новия сезон са Тампа Бей Лайтнинг срещу Нешвил Предатърс от 00:30 българско време и Чикаго Блекхоукс срещу Питсбърг Пенгуинс от 03:00. Всички седем канадски отбора ще започнат състезателната година на следващия ден.

Редовният сезон, който ще бъде съставен от 1 312 мача и по 82 на отбор, ще завърши на 18 април 2024. На 29 октомври 2023 ще бъде проведен мачът Tim Hortons NHL Heritage Classic между Едмънтън Ойлърс и Калгари Флеймс, които ще се срещнат на открито на стадиона на Едмънтън Елкс от Канадската лига по американски футбол (КФЛ). С този двубой ще бъде отбелязана 20-ата годишнина от първия в историята мач на открито в хокейната лига.

Четири отбора ще вземат участие в Глобалните серии в Швеция. Детройт Ред Уингс, Минесота Уайлд, Отава Сенатърс и Торонто Мейпъл Лийфс ще проведат срещи от редовния сезон между 16 и 19 ноември в Avicii Arena. Това ще бъдат мачове номер 13, 14, 15 и 16 в историята в шведската столица, която е рекордьор по приети срещи в НХЛ извън Северна Америка. 

Първият двубой между участниците в серията за Купа "Стенли" е насрочен за 23 декември, когато Флорида Пантърс приема Вегас. Ответният мач в залата на Голдън Найтс е на 4 янаури.

Следващото голямо събитие в НХЛ е драфтът за 2023, който започва на 28 юни от 19:00 (29 юни от 02:00 българско време) в Нешвил.

Зимната класика е насрочена за 1 януари, като в нея ще играят Сиатъл и Вегас. Мачът ще бъде проведен на стадиона на бейзболния Сиатъл Маринърс - T-Mobile Park. В Деня на хокея в Канада - 20 януари, пък ще играят всички седем отбора от страната.

Редовният сезон ще бъде прекъснат между 1 и 4 февурари, за когато е насрочен Звездният уикенд на НХЛ. Най-добрите играчи ще се съберат в Торонто в Scotiabank Arena, а в програмата отново са предвидени състезания за технически умения.

На 17 и 18 февруари четири отбора ще вземат участие в Сериите на открито, които догодина ще бъдат проведени на MetLife Stadium - дом на Ню Йорк Джетс и Ню Йорк Джайънтс от Националната футболна лига (НФЛ). Избраните състави са Филаделфия Флайърс, Ню Джърси Девилс, Ню Йорк Рейнджърс и Ню Йорк Айлъндърс. 

В събота Девилс ще приемат Флайърс, а в неделя Рейнджърс ще домакинстват на Айлъндърс. /БТА