Българският скиор алпиец Георги Нушев се нареди на 43-то място в гигантския слалом от продължаващата в Гранада (Испания) зимна унивесиада 2015. Георги Нушев бе 54-ти след първия манш по склоновете на ски-център Сиера Невада, но във втория даде 43-то време и запази тази позиция в крайното класиране с общо изоставане 7.43 сек от победителя. 

Световен студентски шампион стана Микеланджело Тентори /Италия/. Италианецът бе с трето време и в двата манша, но това му бе достатъчно за златото. Втори, на 0.35 сек, също е италианец - Роко Делсанте, а трети остана най-бързият от първия манш Жонас Фабр(Франция) с изоставане от 0.54 сек.

Георги Нушев е последният наш представител на универсиадата. В събота той ще стартира и на слалом и така ще приключи българското участие на игрите, в които България спечели два златни медала.

Александра Жекова грабна титлата в сноубордкроса миналия петък в Сиера Невада, а десет дни преди това Владимир Зографски стана шампион в Осърбле в ски-скока.

Преди два дни сноубордистът Радослав Янков се нареди 10-и, като отпадна на 1/8-финалите в паралелния гигантски слалом. За първи път в историята световните студентски игри са с поделено домакинство в две държави: Словакия и Испания. /БТА