НСА стартира втория кръг от националния шампионат по хокей на лед с убедителна победа срещу Левски – 12:2 в Зимния дворец на спорта в София.

Тимът на НСА, който спечели Купата на България миналата седмица, реши изхода на мача още в първата третина, след като поведе с 6:1, във втората НСА добави още 4 гола срещу 1 за Левски, а в третата победителите отбелязаха още 2 гола за крайното 12:2. По два гола за НСА вкараха Младенов, Илиев и Залеев, а по едно попадение: Перчемлиев, Чешанков, Димитров, Георгиев, Кънчев и Атанасов. За Левски отбелязаха Виденов и Иванов.

„Стремихме се да играем правилно, да използваме по-младите ни хокеисти, за да трупат опит. Получи се забавен мач, това е най-важното. Доволен съм от включването на младите момчета в отбора, това показва, че работим правилно. Имахме възможност да използваме резервния ни вратар Атанас Димов, който се справи отлично и ще му даваме повече шансове за изява. Искам да похваля тима на Левски, те също са млад отбор, бориха се мъжки на леда. Разбрах, че разполагат с по-малко играчи, така че този мач е бил много тежък за тях“, заяви треньорът на НСА Светлин Стоев.

„НСА ни превъзхождаше, няма спор, представихме се доста добре с оглед на възможностите ни. Трябва да отлича вратаря ни, който направи уникални спасявания и за пореден път показа, че е бъдещето на националния отбор на България. Имаше много удари срещу него. За момента това са ни възможностите. В третата третина заиграхме по-добре, това ни е вторият сезон при мъжете, доближаваме се до нивото на другите, но няма как да стане веднага. Ние разполагаме само с 8 човека, много е трудно да се изкара цял мач с толкова малко хокеисти, но нямаме избор”, коментира треньорът на Левски Теодор Пондев.