Студентите от НСА "Васил Левски" и ЮЗУ "Неофит Рилски" записаха най-добри резултати в ски-бягането от първия ден на Университетските зимни игри в Боровец, съобщи aus.bg. 
Състезанието при мъжете се проведе на трасе с дължина 5 км в свободен стил.

Най-бърз бе Петьо Иванов от НСА "Васил Левски". Малко след него финишира отново представител на Академията - Красимир Матиканов. Бронзът остана за Васил Чорбаджиев от Югозападния университет. В отборното класиране при мъжете отново безспорен шампион е НСА, следвана от отборите на ЮЗУ "Неофит Рилски" и на СУ "Климент Охридски".  

източник: aus.bg

Във втората част на състезанието се проведе спринтът при жените на трасе с дължина 2 км в свободен стил. Скиорките стартираха с масов старт. Златото завоюва с време от 6:52 мин. Бетина Благоева от Югозападния университет. Второто място остана за студентката от НСА Васка Благоева, с време 6:56.

Бронзова медалистка от спринта е Антоанета Дяксова от Софийския университет. В отборното класиране при жените първи се нареди отборът на Национална спортна академия, следван от Югозападния университет и състезателките на СУ "Климент Охридски".  

По-късно днес Националната универсиада продължава с държавните студентски първенства по сноуборд.