Новаците от Лас Вегас спечелиха титлата в Тихоокеанската дивизия на НХЛ, след като на собствен терен се наложиха с 3:2 над 2-ия Сан Хосе. Уилям Карлсон вкара победното попадение в третата част с удар от близко разстояние.

Лас Вегас спечели трета победа в последните си четири мача и има 50 победи в дебютния си сезон в професионалния хокей, като вече има и 107 точки. Сан Хосе е на 2-ата позиция с 98, с 4 повече от Лос Анджелис.

Шей Тиодор и Оскар Линдберг добавиха другите два гола за победителите, а вратарят им Марк Андре Фльори спаси 29 изстрела. Марк-Едуард Влашич и Джо Павелски бяха точни за Акулите.

Джон Клингберг продължава да бъде защитникът с най-много асистенции в НХЛ, след като отново се изяви при успеха на Далас с 4:1 над Минесота. Джейсън Спеца се разписа за първи път от 16-и януари насам, а Старс спечелиха едва за втори път в последните 11 мача. Те се нареждат 6-и в Централната дивизия, доста далече от местата за плейофите. Клингберг вече има 56 подавания, след като асистира на Спеца за попадението му в първата част.

Бостън разби с 5:1 на свой терен Флорида и оглави Атлантическата дивизия, след като със 109 точки мина пред Тампа Бей с 1. Джейк деБръск се разписа на два пъти за Брюинс в първата си среща след повече от 15 дни. Вратарят Туука Раск пък отрази 30 удара.
Дейвид Крейци подаде три асистенции за Бостън, а новобранецът Райън Донато направи 1+1.

За гостите от Флорида единствения гол вкара Джейми Макгин, а тимът им е в люта битка с Ню Джърси за последното свободно място в плейофите на Изток.

Уинипег Джетс се наложи с 3:1 при гостуването си на Торонто, като Джош Мориси и Дестен Бюфилиен вкараха по един гол в рамките на минута и 10 секунди във втория период. Андрю Коп вкара другия гол за Джетс, а вратарят им Конър Хелебюк отрази 28 удара.

Отборът от провинция Манитоба за момента е един от само двата канадски състава, които се очертава да стигнат до плейофите. Те са на 2-о място в Централната дивизия със 106 точки, на 5 от лидера Нешвил.

Всички резултати от НХЛ:

Бостън - Флорида 5:1
Детройт - Отава 2:0
Ванкувър - Калъмбъ с 5:4 след продължение
Торонто - Уинипег 1:3
Ню Джърси - Ню Йорк Айлендърс 4:3
Питсбърг - Монреал 5:2
Каролина - Ню Йорк Рейнджърс 1:2
Нешвил - Бъфало 4:7
Далас - Минесота 4:1
Аризона - Сейнт Луис 6:0
Калгари - Едмънтън 3:2
Лас Вегас - Сан Хосе 3:2

Лидери в отделните дивизии
Източна конференция
Атлантическа дивизия: Бостън - 109 точки, Тампа Бей - 108
Столична дивизия: Вашингтон - 99, Питсбърг - 96

Западна конференция
Централна дивизия: Нешвил - 111, Уинипе г- 106
Тихоокеанска дивизия: Лас Вегас - 107, Сан Хосе - 98