Новият старши треньор на мъжкия национален отбор по биатлон Александър Касперович обяви, че разработва програма за подобряване на резултатите на българските състезатели.
 
Руският специалист Касперович пое състава в средата на юни на мястото на Николай Захаров, а за наставник на женския национален тим беше назначен неговият сънародник Виталий Норицин.
 
"Познаваме се с всички състезатели, още повече, че нашите национални отбори много често тренират заедно. Българските и руските състезатели поддържат приятелски отношения, защото в продължение на дълги години младежките и юношеските формации се готвят на базата в Белмекен през лятото. Сега мислим как да подобрим резултатите на отбора. Обстановката е много добра и дружелюбна Чувства се отборния дух. На следващия сбор ще се срещнем с Николай Захаров и ще обсъдим плановете за бъдещата подготовка", коментира Касперович.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.