С победата в преследването на Контиолахти (Финландия) днес, Кентин Фийон Майе за пореден път показа цялото си превъзходство през сезона в биатлона. В същото време той печели кристалния глобус в дисциплината днес, а и взе още преднина пред Емилиен Жаклен в надпреварата за големия глобус.

Жаклен завърши днес на 4-о място, след като беше изпреварен от Ерик Лесер (Германия) и Лукас Хофер (Италия). Владимир Илиев завърши на 19-о място, а другият българин Благой Тодев остана на 51-о място.

Това е девета победа за французина през сезона и 7-а в Световната купа. Вчера в спринта той благодареше на добрата си стрелба, днес вероятно също мисли така с единствения си пропуск. Но въпреки това той завърши първи с време 32:55.0 минути, оставяйки зад себе си Лесер, на 8.2 секунди, и Хофер на 8.8.

Владимир Илиев с 16-и стартов номер остана на 1:45.7 минути, като направи четири пропуска в стрелбата. Младият Благой Тодев имаше само две неточности с оръжието – на първия рубеж, но завърши с изоставане от 4.32.0 минути.

В класирането за Световната купа Фийон Майе води със 756 точки, пред Жаклен с 582 и Себастиан Самуелсон с 541. Владимир Илиев се изкачи с 4 места напред в генералното класиране и в момента е на 42-о място със 103 точки.