Хенрик Зетеберг, Йохан Францен и Павел Дацюк се отличиха с по гол и асистенция при успеха на шампиона Детройт с 4:3 като гост на Тампа Бей в мач от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Вратарят Крис Озгууд спаси 15 удара и продължи серията си от 17 победи в 17 мача срещу Тампа в кариерата си досега. Марк Реки и Йоси Йокинен дадоха аванс от два гола на домакините в първата третина, но Детройт обърна до 4:2 до средата на последната част.

Живата легенда на Детройт Никлас Лидстрьом стана деветият защитник в историята на НХЛ, който достига до границата от 950 точки в кариерата си, след като асистира за попадението на Дацюк в началото на втората част.

Защитниците на Сан Хосе поставиха клубен рекорд с за асистенции в един мач при разгромното 6:1 над гостуващия Калгари. Милан Михалек и Джо Павелски се отличиха с по две попадения. С четири гола в първата третина лидерът в НХЛ Сан Хосе си осигури десета победа в 11 домакински мача в кампанията досега.

Бостън разби гостуващия Монреал с 6:1 и прекъсна серията си от 12 поредни загуби от канадския си съперник. Марко Щурм и Стефан Йел се разписаха по два пъти за петия пореден успех на тима, след който Бостън излезе на върха на Североизточната дивизия.

Питсбърг пропиля аванс от три гола, но в крайна сметка се наложи с 5:4 след дузпи срещу гостуващия Филаделфия. Сидни Кросби изравни резултата за финалиста за Купа Стенли 2:33 минути преди края с втория си гол в срещата, а новакът Алекс Голигоски вкара решаващото попадение при дузпите. За гостите с два гола се отличи Симон Гание.

Никлас Бекстрьом отрази всичките 24 удара към вратата си и за втори път през сезона не допусна гол при победата на Минесота над гостуващия Финикс с 4:0. Домакините вкараха и четирите си попадения при числен превес и се изкачиха на върха на Северозападната дивизия.

Лос Анжелис постигна пети пореден успех, след като се наложи с 3:2 над Далас като гост.

Ню Йорк Айлендърс се измъкна от дъното на класирането в НХЛ след 3:1 над домакина Отава. Джей МакДоналд отрази 29 удара, а гостите прекъснаха серията си от три поредни загуби.