Шефът на Националната хокейна лига (НХ) Гари Бетмън изказа разочарованието си от поредната провалена среща между ръководството на лигата и профсъюза на играчите (ПАНХЛ). Двете страни нямат в момента никакви допирни точки при преговорите за нов колективен трудов договор и сезонът изглежда тотално провален.

"Асоциацията на играчите ни предложи три варианта, като всеки един от тях до някаква степен се основава на лятната им позиция. Така ако трябва да бъда точен, позицията на синдиката на играчите не се е изменила ни най-малко. Нито в едно от предложенията им няма идея за разделяне на приходите на 50 на 50, а след края на срещата вече съм сигурен, че говорим на различни езици", коментира Гари Бетмън. Той заяви още, че преди началото на последната среща от снощи все още е имал надежда, че сезонът ще започне и всеки отбор ще изиграе по 82 мача, но вече не е така.

"Това, което ние заявихме във вторник, е най-доброто, което можем да предложим. Но то не беше оценено. Не знам каква ще бъде следващата крачка", каза още президентът на Лигата, който на срещата беше заедно със собствениците на Бостън Брюинс, Минесота Уайлд, Калгари Флеймс и Вашингтон Кепитълс.

От страна на играчите пък разговаряха Сидни Кросби, Жером Игинла, Джонатан Тейвс и Ерик Стаал, както и адвокатите на профсъюза.

"Ако все пак стигнем до споразумение и започнем първенството на 25-и октомври, а програмата за по-нататък се прави в движение, имаме всички шансове да изиграем нормален редовен сезон", надява се Бетмън. Както е известно, проблем при подписването на договора са приходите за състезателите от рекламите, които влизат в Лигата и се разпределят между клубовете.