Носителят на купа Стенли Сейнт Луис се наложи над домакина Лос Анджелис с 4:1 и записа шеста последователна победа в Националната хокейна лига. Брейдън Шен се разписа два пъти за шампионите, а Винс Дън добави гол и асистенция. Джейдън Шуорц също се разписа, а вратарят Джордън Бинингтън направи 29 спасявания. Алекс Яфало вкара за Лос Анджелис, който загуби трети пореден мач. Сейнт Луис е лидер в Западната конференция с 54 точки.

Бостън пък спечели убедително дербито на върха на Изток срещу гостуващия Вашингтон със 7:3. Домакините нанесоха своя удар с четири безответни гола в първия период, а с успеха събраха 53 точки и се утвърдиха на върха в Атлантическата дивизия.

Патрис Бержерон отбеляза две попадения, а Брад Марчанд и Дейвид Крейчи се отличиха с по гол и асестенция. Давид Пастрънак изпъкна с три асистенции.

Чарли Койл направи и 5:0 в началото на втората част, след което гостите обсадиха вратата на съперника до края на мача отправиха 34 удара срещу едва 6 на домакините, но това не помогна особено. Вратарят на Бостън Туука Раск имаше добър ден с 39 спасявания. Столичани остават лидери в лигата с 57 точки, но прекъснаха серия от осем поредни победи.
Александър Овечкин, Ларс Елер и Гарнет Хатауей вкараха за Вашингтон.

Виктор Хедман се отличи с два гола и асистенция, а Тампа Бей отнесе гостуващия Флорида с 6:1. Брейдън Пойнт завърши с гол и три асистенции, а Никита Кучеров се отчете с попадения и две асистенции и вече премина границата от 500 точки с екипа на отбора.

Мич Марнър завърши с пет точки, а Торонто реализира четири безответни попадения в последните 9 минути и надделя с 8:6 като домакин на Каролина. Марнър се отличи с 2 гола и 3 асистенции, а Джон Таварес се отличи с гол и две асистенции. Мартин Нечас беше лидер за гостите с 2 попадения и 2 асистеции.

Девън Дубник отрази 22 шайби за първия си "шътаут" през сезона, а Минесота спечели срещу гостуващия Калгари с 3:0.
Йоел Ериксон Ек, Люк Кънин и Ерик Стаал бяха точни за домакините.

Кевин Хейс и Травис Санхайм се разписаха по два пъти и помогнаха за убедителния успех на Филаделфия като домакин над Ню Йорк Рейнджърс с 5:1.

Йеспер Фаст даде аванс на гостите, а Хенрик Лундквист спаси 25 удара, но тимът загуби за четвърти път в последните си пет мача. Филаделфия пък записа четвърта поредна победа. 

Крейг Андерсън парира 43 изстрела, а Жан-Габриел Паго се разписа два пъти, което се оказа решаващо за успеха на Отава над гостуващия Бъфало с 3:1.

Томаш Татар и Филип Дано вкараха по два гола при убедителния успех на Монреал над домакина Уинипег с 6:2. Канадците постигнаха четвърта поредна победа, като продължиха и успешната си серия срещу съперника, от който нямат загуба от 5 март 2016 година.

Мачове от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

Торонто - Каролина - 8:6
Минесота - Калгари - 3:0
Бостън - Вашингтон - 7:3
НЙ Айлъндърс - Кълъмбъс - 2:3
Филаделфия - НЙ Рейнджърс - 5:1
Тампа Бей - Флорида - 6:1
Отава - Бъфало - 3:1
Нешвил - Аризона - 3:2
Уинипег - Монреал - 2:6
Чикаго - Ню Джърси - 1:7
Лос Анджелис - Сейнт Луис - 1:4
Ванкувър - Едмънтън - 4:2
Лас Вегас - Колорадо - 3:7

Източна конференция:
дивизия Метрополитън: Вашингтон 57 точки, Ню Йорк Айлъндърс 49, Филаделфия 47
Атлантическа дивизия: Бостън 53, Торонто 44, Монреал 42

Западна конференция:
Централна дивизия: Сейнт Луис 54, Колорадо 49, Уинипег 44
Тихоокеанска дивизия: Аризона 46, Лас Вегас 46, Едмънтън 44/БТА