Българският биатлонист Владимир Илиев намери място в топ 50 на днешния мъжки спринт от Световната купа в германския зимен център Руполдинг. Илиев приключи на 47-а позиция в крайното подреждане.

От останалите ни представители, Антон Синапов се нареди на 85-о място, а Константин Василев завърши 102-и.

Победител стана норвежецът Ветле Шостад Кристиансен. Втори и трети на почетната стълбичка се качиха съответно Томазо Джакомел от Италия и сънародникът на Кристиансен - Тарей Бьо. В челната десетка попаднаха още Емилиен Жаклен (Франция), Йоханес Дале-Скевдал (Норвегия), Юстус Щрелов (Германия), Себастиан Щалдер и Никлас Хартвег (Швейцария), Йоханес Тингнес Бьо и Стурла Холм Легрейд (Норвегия).

Въпреки деветото си място днес, Тингнес Бьо продължава да води в генералното за Големия кристален глобус с 611 точки. С 557 на втора позиция е брат му Тарей, а трети е друг норвежец - Дале-Скевдал, с 499 пункта. В подреждането за Малката световна купа в спринта лидер е Тарей Бьо с 288 точки, с 19 повече от германеца Бенедикт Дол. Трети е Легрейд с 252, две състезания преди края на сезона в дисциплината. Следващото състезание при мъжете е утре - преследване на 12.5 км отново в Руполдинг.