Сърдечна фибрилация предизвика отпадането на норвежката биатлонистка Ингрид Тандреволд от спринта на Световната купа в Оберхоф (Германия), заяви самата тя пред NRK.

В четвъртък Тандреволд падна след втората стрелба и не успя да стане. Биатлонистката беше откарана с линейка в болница.

"Имам сърдечна фибрилация. След последния изстрел се почувствах много зле и всъщност загубих цялата енергия в тялото си. Веднага разпознах симптомите, това ми се е случвало само веднъж преди повече от четири години", каза Тандреволд.

"Тогава бях прегледана както в Германия, така и у дома в Осло и не откриха аномалии. Също така проверих сърцето си преди този сезон и нямаше проблеми. В момента не съм особено уплашена или притеснена. Съжалявам само, че се случи. Със сигурност ще видим как се чувствам утре, но засега ще продължа участията си по план", добави 24-годишната биатлонистка.

Сърдечната фибрилация е състояние на сърцето, при което отделни групи мускулни влакна на сърдечния мускул се свиват по различен и некоординиран начин, в резултат на което сърцето губи способността си да извършва координирани контракции, което води до неефективност на работата на този орган./БТА